Problemi kao prilike za vendore rešenja za komunikaciju i kolaboraciju

0

U tekstu koji smo dobili od kompanije za podatke i analitiku GlobalData, možemo da vidimo da vanredne situacije rađaju i vanredne poslovne prilike. Naime, dok se kineska vlada bori sa posledicama izbijanja korona virusa i pokušava brzo da pronađe lek, nova situacija je pružila ogromnu (koliko i strašnu) pozadinu za vodeće proizvođače tehnologije koji nude usluge komunikacije i kolaboracije, kažu analitičari ove kompanije.

Svi sektori trenutno osećaju uticaj koronavirusa, a proizvodne kompanije zatvaraju kancelarije, prodavnice i fabrike širom Kine i svojim zaposlenima ograničavaju manje bitna putovanja u tu zemlju – ona koja nisu od krucijalnog značaja za poslovanje.

Odgovor na ovakvu situaciju vodećih kompanija koje su prisutne u Kini je takav da uz adekvatnu reorganizaciju nastave sa poslovanjem kao i obično, ali u nešto izmenjenom scenariju. Tako su zaposleni u Googleu zamoljeni ili da rade od kuće ili da produže svoj odmor za Kinesku novu godinu, dok kompanije kao što su Goldman Sachs, HSBC i Standard Chartered, Procter & Gamble dozvoljavaju svojim zaposlenima koji se vraćaju iz Kine da svoje poslovne obaveze obavljaju na daljinu.

Tekstu celosti možete pročitati u digitalnom izdanju časopisa.

Share.

Leave A Reply