Poziv svim hrvatskim preduzetnicima i investitorima da se pridruže raspravi na konferenciji Techne Summit u Dubrovniku ovoga maja

0

Techne Summit u Dubrovniku je dvodnevno interaktivno događanje koje okuplja investitore, preduzetnike i inovatore iz sredozemnog preduzetničkog ekosistma u najpoznatijem istorijskom i turističkom gradu Hrvatske – Dubrovniku.

Ove godine održat će se drugo po redu izdanje konferencije, i to 3. i 4. maja u hotelu Dubrovnik Palace i pod visokim pokroviteljstvom Predsednice RH Kolinde Grabar – Kitarović.

Da podsetimo, Techne Summit se organizuje u Aleksandriji u Egiptu još od 2012. godine, a prošlogodišnja konferencija okupila je 6.000 posetilaca, 130 predavača, 80 investitora, 230 startupa i preko 66 partnera,  iz više od  25 zemalja.

Cilj ovogodišnjeg dubrovačkog  skupa je približiti priče iz hrvatskog preduzetničkog ekosistema globalnoj publici i ojačati položaj Hrvatske kao dinamične preduzetničke zajednice.

Uz postojeće partnere namera je da se umreže lokalne institucije Grada Dubrovnika, Županije, razvojne agencije  Sveučilišta, mlade preduzetnike, firme, itd.  sa ovim projektom kako bi se uz partnerstvo na lokalnom nivou omogućila  održiva saradnja koja će ucrtati Dubrovnik na karti, kako turističkih tako i preduzetničkih vrednosti na globalnom nivou.

Za startupe

Techne Summit hrvatskim startupima pruža obilje mogućnosti za umrežavanje i prezentaciju kod međunarodnih investitora, posetioca konferencije.

Pod glavnom temom Tehnologija. Inovacija. Talent., ponudiće se odgovori na goruća pitanja poput budućnosti novca, kako koristiti blockchain tehnologiju za izgradnju pametnih gradova i hoće li sledeća kompanija „jednorog“ biti iz Evropske unije? Line-up od preko 20 predavača iz cijeloga svijeta popet će se na pozornicu kako bi objasnili trendove, razotkrili mitove i podelili inspirativne priče. Imena nekih od predavača su:

Ante Lučić, osnivač i glavni izvršni direktor, ALink

Augustin Jarak, osnivač Startupa Zagreb

Ahmad Piraiee, osnivač Ulteriera

Dario Boras, glavni izvršni direktor u Parklio

Ladislav Juric, glavni izvršni direktor, Baggizmo

Loay El-Shawarby, Alex Angels

Ioana Frincu, operativna direktorica u Under Development Office

Jure Mikuž, managing partner u South Central Ventures

Kristian Ravic, direktor startupa Grind Zagreb

Ricardo Maia, izvršitelj relationships managera za Global Startup Awards

Tadej Slapnik, direktor kompanije Tolar Hashnet i stručnjak za regulativu blokchaina u Cotrugli Business Schoolu

Tania Kleynhans, naučnana saradnica na RIT

Naučite o ulaganjima u startupe uz serijskog preduzetnika Juliana Costleya, MBA iz Londonske poslovne škole (London Business School). U svom master classu rizičnog kapitala, Julian će govoriti o različitim gledištima investiranja i i na koji način je najbolje doći do povrata ulaganja. .

Prijavite se na VC masterClass  Startup Investment Practices i upoznajte kolege preduzetnike i investitore na Techne Summitu osiguravši svoje mjesto ovdje.

Za investitore

Organizator upućuje poziv hrvatskim investitorima da prisustvuju konferenciji Techne Summit i budu delom službenog pokretanja prve Sredozemne mreže ulaganja poslovnih anđela (Mediterranean Business Angel Investment Network). Prva organizacija svoje vrste, MBAN, ujedinit će mreže poslovnih anđela, grupacije i fondove, a i pojedinačne poslovne anđele, investitore iz celog regiona.

Osnovan od strane Alex Angels i uz potporu COIN (MCIT), Endeavor Egypt, GIZ, HIVOS Impact Investment i MIIC, MBAN za cilj ima da proširi svoj delokrug i podrži investitore i startupe, kao i ukloni ograničenja u trgovini između svih sudionika iz sredozemnih zemalja, ujedno iz Europske unije, Magreba i Sjeverne Afrike.

Kako biste se pridružili prvom okruglom stolu MBAN-a, svoje prijave možete poslati na  mail dina.ashraf@alexandriaangels.com.

Share.

Leave A Reply