Microsoft Ignite 2019: Predstavljeni novi sigurni i inteligentni poslovni alati i usluge

0

Autor: Frank X. Shaw – Korporativni potpredsednik za komunikacije, Microsoft

Živimo u svetu u kojem je svaka kompanija – softverska kompanija, jer je tehnologija duboko utkana u sve procese rada firmi i produktivnost pojedinaca. U takvom svetu uloga informacionih tehnologija i programera postaje sve važnija. Microsoft je ponosan na to što je imao priliku da na Microsoft Ignite konferenciji u Orlandu, na Floridi, okupi više od 26.000 IT stručnjaka, donosilaca odluka, programera, eksperata za podatke i drugih predstavnika iz svih industrija i predstavi im najnovije Microsoft tehnologije.

Na Microsoft Ignite-u prikazan je širok spektar novih alata i usluga osmišljenih da kompanijama i pojedincima pomognu da podatke kojima raspolažu efikasno koriste za unapređenje svog poslovanja i rada, brže razvijaju ekspertizu i koriste ključne Azure alate bez obzira na to kog cloud provajdera koriste.

Budući da su u današnje vreme inteligentni uvidi i sigurnost od najvećeg značaja, Microsoft je inkorporirao veštačku inteligenciju i svoju posvećenost bezbednosti i privatnosti – u ažuriranja i snažne nove funkcije u mnogim alatima koji su već u svakodnevnoj upotrebi. Prikazan je pristup kompanije ulaganju u ugrađene funkcionalnosti, inteligenciju zasnovanu na cloud-u i integracije koje pomažu korisnicima da reše neke od najvećih izazova sa kojima se suočavaju u pogledu bezbednosti i poštovanja propisa. Evo nekoliko najvažnijih novosti predstavljenih na Microsoft Ignite-u:

  • Najavljen je Azure Synapse Analytics, nova usluga koja objedinjuje funkcionalnosti Azure SQL Data Warehouse-a sa novim poboljšanjima koja će pomoći korisnicima da mnogo brže i sigurnije rade sa podacima, tako što će prikupljati uvide iz svih izvora, skladišta podataka i sistema za analitiku velikih podataka.
  • Lansiran je prvi pregled Azure Arc-a koji nudi Azure usluge i upravljanje korisnicima koji koriste druge cloud platforme i infrastrukturu, uključujući one koje nude Amazon i Google.
  • Javnosti je predstavljen prvi pregled funkcionalnosti robotske automatizacije procesa u Power Automate (ranije Microsoft Flow) pod imenom UI flows, koja korisnicima omogućava da manuelne zadatke pretvore u automatizovane procese rada, tako što snimaju i puštaju akcije kojima upravlja čovek na softveru koji ne podržava API automatizaciju, sa „uperi i klikni“ opcijom. Sa ovim ažuriranjem Power Automate je postao sveobuhvatna, end-to-end platforma za automatizaciju.
  • Najavljen je Project Cortex, prva nova Microsoft 365 usluga od pokretanja Microsoft Teams, i kamen temeljac Microsoft vizije da transformiše znanje i učenje za korisnike. Ovaj novi alat je istovremeno i moćni organizator kompanijskog sadržaja i digitalni pomoćnik koji ljudima obezbeđuje informacije koje su im potrebne u kontekstu njihovog radnog procesa.
  • Dostupna su i nova iskustva širom Microsofta 365 koja u fokus stavljaju ljude, pomažući im da u svom poslu budu najbolji što mogu. Nekoliko opcija koje će olakšati rad su:
  • Play My Emails u Outlook-u za iOS Cortana koristi prirodno prepoznavanje glasa i jezika za inteligentno čitanje novih mejlova naglas i deljenje promena u rasporedima, omogućavajući da se bavimo mejlovima čak i kada su nam ruke zauzete nečim drugim.
  • Novo unapređenje glasa u Stream-u koristi algoritme mašinskog učenja za otkrivanje i eliminaciju neželjene pozadinske buke u bilo kom video zapisu, uz pomoć samo jednog klika.
  • Pomoću novog Teams Chat dugmeta u Outlook-u lako se premešta mejl konverzacija iz mejla u timski chat.
  • Predstavljeni su novi Microsoft Edge i Microsoft Bing, koji su unapređeni jedinstvenim rešenjima, uključujući ono koje povezuje internet sa intranetom putem Microsoft pretrage u Bingu; prikazana je i snažna podrazumevana zaštita privatnosti i mogućnost prelaska sa veb pretraživanja direktno u Microsoft Office aplikacije.

Microsoft Ignite 2019 je, tokom nedelju dana pružio sveobuhvatni pogled na budućnost poslovne tehnologije, i bio mesto za inspiraciju, obuku i stvaranje veza koje učesnicima pomažu da poboljšaju svoje poslovanje.

Share.

Leave A Reply