Kingston Technology zauzima prvo mesto kao dobavljač DRAM modula

0

Kingston Technology Europe Co LLP, svetski lider u memorijskim proizvodima i tehnološkim rešenjima, objavio je danas da je svrstan među vodeće svetske dobavljače DRAM modula, prema najnovijem rangiranju DRAMeXchange, divizije TrendForce-a.

Kingston je zadržao svoju poziciju broj 1 sa procenjenim tržišnim udelom od 72,17 posto, navodi TrendForce. Njihova otkrića učvršćuju Kingstonovu poziciju na tržištu kao vodećeg “third-party” dobavljača DRAM modula. Rang lista za 2018. godinu obeležava 16. uzastopnu godinu po kojoj je TrendForce Kingston postavio na prvo mesto.

TrendForce navodi da su spot cene u prvom polugodištuprošle godine ostale visoke, čak premašivši ugovorne cene za preko 20 posto. Uprkos porastu nivoa zaliha i padu cena u drugoj polovini 2018, izveštaj pokazuje da su proizvođači modula još uvijek mogli da generišu dobar deo prihoda i profita. Neki od istaknutih trendova i pokretača rasta kojem

tržište svedoči uključuju rastuću popularnost onlajn striming medija, nedavni tehnološki razvoj u IoT-u kao i prelazak na data centre i Cloud computing servise.

“Iako Kingston smatra da su procene TrendForce-a više nego velikodušne, on ipak sledi putanju rasta kompanije u svim poslovnim segmentima”, rekla je Iwona Zalewska, poslovni direktor DRAM-a u Kingston EMEA-i. „U 2018. godini uspeli smo da proizvedemo više od 14 triliona MB memorije u svim linijama proizvoda, uključujući DRAM, SSD i embedovana rešenja. Ova ogromna količina, ogromno bogatstvo i izveštaj iz TrendForce-a jačaju snagu, položaj i važnost naše kompanije u celini u ovoj industriji. “

Share.

Leave A Reply