Kako da efikasno proizvodimo i štedimo energiju, upravljamo zgradama i transportom?

0

[one-third-first]

Svako poslovanje, opština, dom, poljoprivreda zahteva inovativna, ekonomična i ekološka rešenja. Već 14 godina uzastopno , Via Ekspo organizuje izložbe i konferencije Smart Cities i EE & BE. Via Ekspo ih organizuje od 27. do 29. marta u Hali 5, IEC, Sofija, Bugarska. Učestvuju vodeće kompanije iz 14 zemalja. Neki od izlagača traže poslovne partnere za distribuciju iz balkanskih zemalja, drugi – kontakt sa kompanijama iz različitih oblasti koje žele ulagati u opremu sa visokom pouzdanošću u cilju optimizacije troškova.

[/one-third-first]

[one-third]

Zgradna i domaća automatizacija za veću efikasnost i udobnost

Izlagači će predstaviti rešenja za upravljanje i kontrolu objekata: uključivanje i isključivanje aparata, uređaja, koji regulišu grejanje i klimatizaciju, merenje električne energije, toplotne energije, vode, plina, osvetljenje, vlažnost vazduha. Među prezentacijama novih proizvoda biće nove generacije interfona za vrata koji kontroliše smart telefon ili tablet, Z-Wave aparati – izuzetno pouzdani i moćni, inteligentan detektor radona, radijatorski ventili (preko njih se može uštedeti i do 37 % potrošnje energije i smanjiti emisije ugljenika), meteorološke stanice za precizno praćenje klime unutar i izvan zgrade, sistema za kontrolu osvetljenja.

Učesnici će predstaviti rešenja za restorane, administrativne i industrijske objekte, šoping centre. Oni uspostavljaju ravnotežu između potrebne i potrošene energije, kao i jedinstvene VMS tehnologije za kontrolu svakog pojedinog sistema u prostorijama. Posebna pažnja će biti posvećena softveru za BIM modeliranje, projektovanje i izradu građevinske dokumentacije, koja omogućava da se razviju ideje u 2D i 3D, kako bi se poboljšali detalji konstrukcije, izračunavanje energetske efikasnosti projekta i optimizacija troškova.

Svedoci smo prave revolucije u osvetljenju, koja je već stekla nove funkcionalnosti. Zahvaljujući inovacijama, osvetljenje postaje energetski efikasnije, sigurnije, prilagodljivije i stvara veći komfor. Posetioci će se upoznati sa svetskom novinom – to je naime bežični prekidač koji radi na kinetičku energiju. Instalacija se izvodi bez žica, direktno na keramici, mozaiku, mermeru i drvetu. Drugi izlagač će predstaviti inteligentno osvetljenje koje postiže savršeni sjaj i boju u kući, radnom okruženju i restoranima. Reaguje u kriznim situacijama – prilikom pojave vatre, provale, poplava itd. Kada se dogodi ovakav opasan događaj, aktivira se optički alarm.

Inteligentna rešenja za navigaciju, lokalizaciju i transport

Vodeći programer će promovirati usluge lokalizacije za građane, opštine i preduzeća. Ove usluge će naći primenu u inteligentnim gradovima, u vozilima, u upravljanju saobraćajem i upravljanju voznim parkovima. One će smanjiti troškove, poboljšati tačnost, postići sigurnost smanjenjem rizika usled saobraćajnih nesreća, dobiti na vremenu – to su

[/one-third]
[one-third]

neke od prednosti korišćenja ovih usluga.

Među eksponatima biće električna vozila za urbanu logistiku, komunalne usluge, pokretna trgovina na malo, poljoprivredne delatnosti i intermodalni transport.

Stabilna energija – autonomna rešenja za proizvodnju i štednju

Sve veći udeo bioenergije u globalnom energetskom miksu takođe određuje na našim izložbama tako veliki broj izlagača koji rade u ovim oblastima. Posetioci će se upoznati sa stvarnim prednostima implementacije vrlo efikasnih peletnih kotlova, kamina, bojlera, raznih vrsta gorionika koji se koriste u kućama, velikim industrijskim i javnim objektima. Vašu pažnju će privući i nove niskoemisione tehnologije za proizvodnju energije iz otpadnog drveta kontaminiranog sa lepkovima i lakovima, kao i mašine za proizvodnju peleta.

Sistemi za korišćenje geotermalne energije smanjuju troškove energije za 80 %, a toplotne pumpe na principu „vazduh/voda“ smanjuju potrošnju energije za 65 %.

Među proizvodima ističu se biogas postrojenja za proizvodnju električne energije, tople vode, pare ili hladnoće, kogeneracijski sistemi za istovremenu proizvodnju električne i toplotne energije, inovativni podeljeni klima uređaji – split sistema, solarni paneli, infracrveno grejanje, LED osvetljenje, baterije i još mnogo toga.

Predstavnici programa LIFE će objasniti mogućnosti za finansiranje projekata iz oblasti ekologije i energetike.
Virtuelni izložbeni format – Svako može unapred kontaktirati sa izlagačima i organizovati sastanak sa njima putem online platforme.

Slobodno učešće na paralelnim konferencijama – online registracija do 22. marta.

Razgovaraće se o pitanjima:
Partnerstvo „Digitalna tranzicija“ – deo inicijative EU “Urbani dnevni red”;
Transformacija gradova za digitalnu eru;
Primeri i koristi inteligentnih loT rešenja za opštine;
Odvojeno sakupljanje otpada – dobre prakse u Italiji i značaj kompjuterizovanih procesa

Brošura
Pridružite se EE & VE i Smart Cities! Očekujemo Vas!

[/one-third]

 

 

 

 

 

Share.

Comments are closed.