Intracom Telecom isporučuje svoje vodeće FWA rešenje provajderu Open Fiber u Italiji

0

Intracom Telecom, globalni proizvođač telekomunikacionih sistema i rešenja, danas je objavio da je Open Fiber, jedan od najvećih provajdera optičkih mreža u Italiji, izabrao upravo Intracomovo rešenje koje se odnosi na fiksni bežični pristup (Fixed Wireless Access – FWA) u okviru projekta razvoja ruralnog ultra-širokopojasnog pristupa za „digitalno nerazvijena“ područja u zemlji.

Ambiciozan plan Open Fiber-a predviđa isporuku ultra-širokopojasnih servisa u oko 20 miliona domaćinstava u svakoj od 20 italijanskih regija. U udaljenim i ruralnim područjima ili područjima sa retkom naseljenošću, intenzivno će se koristiti FWA tehnologija  s kojom je Intracom Telecom pobedio na tenderu. Ova visokokvalitetna širokopojasna infrastruktura je ključna za italijansku ekonomiju i društvo. Građani će imati koristi od neograničenog pristupa mrežama najviših performansi koje će biti opremljene najboljom tehnologijom – WiBAS ™ rešenjem Intracom Telecoma. FWA tehnologija je jedina koja omogućava brzu implementaciju na mestima sa minimalnom telekomunikacionom infrastrukturom, a WiBAS ™ 26/28 GHz platforma Intracom Telecoma je jedina koja može ponuditi ultra-širokopojasne kapacitete. Platforma je dizajnirana za pružanje usluga na brzinama koje se mogu uporediti sa brzinama optičkih vlakana, a sa neuporedivo kraćim vremenom implementacije. FWA platforma Intracom Telecoma sadrži napredne algoritme za dinamičko deljenje dostupnih resursa, maksimiziranje broja pretplatnika kojima se istovremeno pruža usluga, kao  i automatizaciju za pomoć i ubrzanje instalacije terminalnih uređaja i aktivaciju servisa. Sa veoma visokom pouzdanošću, jednostavnim dizajnom i malim gabaritima, komponente WiBAS ™ platforme

poseduju visoku pouzdanost i se lako instaliraju i održavaju u nepristupačnim oblastima.

G. Mohamed Ahmed, generalni direktor Intracom Telecoma, izjavio je: “Veoma smo uzbuđeni što ćemo podržati ambiciozni plan Open Fiber-a, kako bismo obezbedili italijanskim građanima širokopojasne usluge velike brzine, jer 25% stanovništva i dalje živi u ruralnim područjima. Naš cilj je da omogućimo operatorima da upotrebom najsavremenije tehnologije doprinesu poboljšanju kvaliteta života građana i daljem ekonomskom i društvenom razvoju zemlje, trećoj najvećoj ekonomiji u EU. Naša tehnologija nudi  konektivnost uporedivu sa optičkim pristupom i postala je merilo u ultra-širokopojasnom sektoru. Uz našu maksimalnu podršku i pomoć Open Fiber-u u ostvarivnju njihove vizije i poslovnih ciljeva, uveren sam da će naša saradnja biti izuzetna”

Intracom Telecom snabdeva i podržava mreže u Italiji od 2014. godine, specijalizujući se za ultra-širokopojasnu internet konekciju za ruralne rezidencijalne pretplatnike, a ovaj novi projekat dolazi kao evolucija kapaciteta kompanije da realizuje rešenja tako velikog obima.  WiBAS ™ funkcioniše širom sveta, a u Italiji specifično podržava već više od deset mreža, sa besprekornim performansama i pouzdanošću.

Share.

Leave A Reply