Internet stvari na SERBIAN CIO LEADERSHIP FORUM-u

0

[one-third-first]

Na Zlatiboru će se 25. i 26. oktobra 2018. godine održati CIO LEADERSHIP FORUM. Očekuje se da će oko 200 IT stručnjaka iz Srbije i Makedonije bude prisutno na ovom skupu.

[/one-third-first]
[one-third]

Jedna od „Remetilačkih dvananest tehnologija“ je bez sumnje Internet stvari (engl. Internet of Things, IoT). Pošto je ovo oblast elektronike i softvera, malo je poznato da je ovo oblast u kojoj Srbija ima šta da kaže u svetu. Postoji par desetina firmi, koje broje i preko tridesetak zaposlenih, koje uglavnom izvoze svoje proizvode. Neke od njih su u čistom autsorsingu, dok neke od njih imaju sopstveni razvoj i svoje proizvode prodaju na svetskom tržištu. Ovu oblast podržava i par firmi koje imaju najsavremenije mašine za proizvodnju štampanih kola.

Sve više domaćih kompanija ima potrebe da uvede elemente Interneta stvari. Pametne zgrade, hoteli, ali i razne primene u poljoprivredi su sve više investicioni projekti u Srbiji. Na ovom skupu će biti prikazana interesantna primena upotrebe Interneta stvari u poljoprivredi.

[/one-third]
[one-third]

Kompanija Delta Agrar već koristi proizvode iz ove kategorije kako bi nadgledala svaku jedinku iz svog stočnog fonda. Na primer, proizvode iz kategorije Interneta stvari postavlja u ogrlice koje nose krave i svinje. Tako senzori na ovim ogrlicama šalju podatke do centra za nadzor o tome koja je telesna temperatura životinja i kako bi se brzo reagovalo u slučaju bolesti.

Zatim se meri potrošnja hrane po svakoj jedinki. Uz merenje spoljašnje temperature i vremenskih uslova, kao i lociranja gde se svaka jedinka nalazi u svakom trenutku, ovo predstavlja napredan korak. Kompanije Delta Holding i Delta Agrar će vas povesti u interesantan svet primene Interneta stvari.

Više detalja i registracija na: http://digital-dreams.biz/events/cio-leadership-forum.html

[/one-third]

Share.

Comments are closed.