Ingram Micro Cloud Servisi

0

Da li se ikada zapitate kako većina pružalaca rešenja prodaje, pruža i podržava cloud servise koje nude? Ili, da li ste razmišljali o tome kako sprovode marketinške kampanje u cloudu koje daju prave rezultate? Sada više ne morate. Ingram Micro vam omogućuje uspešne projekte u cloudu. Jasno je da jedna veličina ne odgovara svima, pa zato u Ingram Micro cloud servisima možete da pronađete portfolio svetske klase koji sadrži preko 200 cloud rešenja. Da biste dodatno osigurali svoj uspeh, Ingram Micro pruža usluge Cloud Ignite koje uključuju službu za pomoć, migracije, usluge gotovih rešenja i tehničku inženjersku podršku. Cloud sada menja sve, a Ingram Micro je tu da vam pomogne da ne propustite priliku.

Sve što vam donosi Cloud

Da li želite da znate da se na sigurnom nalaze vaši podaci, softveri, aplikacije, Website-ovi i e-mailovi koji su Vam dostupni u svakom trenutku, a da to ne opterećuje Vaše računare ni mrežu? Da li želite da neko drugi naporno radi na tome da imate na raspolaganju najsavremeniji i najfleksibilniji IT sistem bez obilne investicije i značajnih komplikacija koje to prati? To su sve bazične prednosti koje korišćenje Cloud rešenja i servisa donose korisnicima.

Fleksibilnost i brzina

Tradicionalni problemi sa hardverom, brzinom i snagom računara, nepouzdanim programima i zahtevnim aplikacijama, nedovoljnim kapacitetom spremišta za podatke – jednostavno prestaju da postoje kad koristite Cloud rešenja. Tu nastupa prava fleksibilnost u postavljanju sistema jer možete sami da prilagođavate njegove karakteristike svojim potrebama i krojite ga baš po svojoj meri i potrebama bez ograničenja koje donosi instaliranje opreme i održavanje sistema.

Značajna ušteda

Značajna motivacija je i ušteda. Cloud servisi podrazumevaju iznajmljivanje IT i komunikacione infrastrukture i servisa od specijalizovanih IT kuća, bez kapitalnih ulaganja u vlastitu infrastrukturu, softver i ljudske resurse, što je sve isplativiji i zastupljeniji model poslovanja kompanija i

organizacija širom sveta. Idealni su za kompanije koje imaju potrebu za efikasnom implementacijom novih IT servisa koji će im pomoći da unaprede poslovne procese, komunikaciju sa klijentima i interesnim grupama i da sveopšte gledano posluju efektivnije. Usluge su fleksibilne po pitanju obima, formiraju se spram realnih potreba korisnika i naplaćuju u skladu sa obimom korišćenja.

Sigurnost i bezbednost

Izgubiti važne podatke ili biti žrtva hakerskih upada ili kompjuterskih virusa je katastrofalni scenario za svaku kompaniju. Broj upada u računarske sisteme, (kao i slučajevi industrijske špijunaže) se svake godine povećava pa se merama zaštite poklanja sve više pažnje.

Korišćenjem inovativnih hardverskih i softverskih sistema zaštite, podaci mogu biti apsolutno bezbedni i imuni na viruse i hakerske upade.

IaaS -Infrastruktura kao Servis

Cloud servisi u formi IaaS

IaaS je osnovni model Cloud usluge u okviru kojeg imate mogućnost kreiranja virtuelnog računara/servera korišćenjem virtuelne platforme računarske infrastrukture kroz virtuelne serverske i desktop mašine.

U okviru ovog modela servisa birate kako operativni sistem tako i paket aplikacija koji ćete koristiti.
Na bazične konfiguracije možete instalirati programe koji su vam potrebni. Izabrane konfiguracije se po potrebi mogu proširiti dodatnom memorijom, kao i dodatnim diskovima za skladištenje podataka.

Partnerima je na raspolaganju širok spektar bazičnih opcija koje mogu koristiti za svoja rešenja, u zavisnosti od karakteristika sistema koje su potrebne za ponudu korisnicima.

Osim pružanja usluge korišćenja virtuelne infrastrukture, Ingrammicro može ponuditi i širok spektar bezbednosnih rešenja u Cloudu, od perimetarske zaštite do endpoint zaštite, kako od postojećih i poznatih napada tako i od napada koji se još nisu zabeleženi (tzv. Zero-day napada).

Ova sigurnosna rešenja su bazirana na postojećim vendorski ugovorima koje pokriva Ingrammicro, kao što su: Cisco, Checkpoint, Kaspersky, VMware, Radware, Forcepoint, Citrix, Alien Vault itd…

Ključne koristi pri korišćenju Cloud servisa:

• Izbor rešenja prema vašim potrebama

• Plaćanje usluga i resursa na osnovu utroška (pay-per-use)

• Visok kvalitet data centara

• Mogućnost podrške 7/24

• Efikasnost kroz brzu implementaciju servisa

• Sigurnost podataka uz najsavremenije sisteme zaštite

• Bez ulaganja u hardver, održavanje i prostor za smeštaj servera

• Ekonomičan i pouzdan back up i arhiviranje

• Pristup korporativnim podacima sa bilo kog mesta u bilo koje vreme

• Bez ulaganja u kupovinu skupih aplikacija

• Pristup korporativnim podacima sa bilo kog mesta u bilo koje vreme

• Brzo i lako upravljanje resursima.

• Uštede u investicijama – početak korišćenja servisa bez ikakvih ulaganja u skupu ICT infrastrukturu, softver, održavanje, upgrade…

• Efikasno obezbeđivanje dodatnih resursa korisničke infrastrukture

• Ekonomično rešenje za oporavak u slučaju nezgoda/katastrofa

Kontakt: info-serbia@ingrammicro.com https://rs.ingrammicro.eu/

Share.

Leave A Reply