Health Tech Lab predstavlja svetsku premijeru: ekomobilnost u oblasti zdravlja i inovacija

0

Osmi susret organizacije Health Tech Lab održaće se 20. decembra od 18 časova na nesvakidašnjem mestu: u Muzeju nauke i tehnike u Dobračinoj 51

Govorićemo na temu inovacija u digitalnom zdravstvu, otvaranju podataka i predstavićemo svetsku premijeru: primere ekomobilnosti u oblasti zdravlja i inovacije u radu sa decom sa autizmom- prvi put kako u Srbiji tako i u svetu.

Health Tech Lab podstiče inovativnost na raskršću zajednica stručnjaka i studenata iz širokog spektra tehnologija izdravstva. Organizacija postoji od januara 2018. godine zahvaljujući osnivačima Dr.Ivani Kostić koja je doktorirala na MIT-u i Damjanu Damnjanoviću, marketinškom stručnjaku, dugogodišnjem borcu za prava pacijenata i osnivaču udruženja Plavi krug koji predstavlja pacijente sa dijabetesom.

Do sada su održali 7 meetup-a za više stotina 

posetilaca, od čega su dva susreta bila tokom međunarodnih konferencija FabBelgrade 2018 i Smart City festival 2018. Uključili su i lokalne zdravstvene i biotehnološke startape u internacionalnu obuku – Startup Jerusalem koja je održana u Izraelu tokom jeseni 2018. godine.

Na decembarskom meetup-u Health Tech Lab-a imaćemo priliku da čujemo sledeće sagovornike: Srđana Štoponju, Milicu Đurić, Svetu Simića i Andreju Gluščević.

Srđan Štoponja govoriće ispred E-prime-a, kompanije za prvi eko-električni bicikl u Srbiji i svetu. Videćemo premijerno kako bicikl radi i kako se može primeniti u zdravstvenoj zajednici za spasavanje života.

Vidimo se u Muzeju nauke i tehnike na Health Tech Lab događaju 20. decembra od 18 časova.  Ulaz je besplatan, ali je potrebno da se prijavite ovde zbog ograničenog broja mesta.

Share.

Comments are closed.