Fujitsu, Intel & Ingram Micro partnerski skup

0

Fujitsu, Intel & Ingram Micro Event, održan 28. februara 2020. godine u beograskom hotelu „Hyatt Regency“ u organizaciji Ingram Microa, za cilj je imao da predstavnike partnerskih kompanija u Srbiji informiše o Fujitsu transformaciji i novitetima u portfoliju ovog renomiranog, jednog od pet vodećih u svetu, dobavljača sistema IT infrastrukture, posebno server i storidž proizvoda.

Prisutni su imali privilegiju da im se obrati Gabrijel Pavel, direktor prodaje za region Balkana u kompaniji Fujitsu. On je istakao važnost partnerstva sa Ingram Microm, posebno apostrofirajući vrednost treninga koje Ingram Micro organizuje u procesu kontinuirane edukacije svojih partnera, a kratko se osvrnuo i na izazove koje je korona virus postavio pred Fujitsu, ali i celu industriju.

I ovaj skup je, pored informativne, imao i vrlo bitnu edukativnu notu, pa su tako prisutni mogli da saznaju ne samo koji su to novi proizvodi kojima je „ažuriran“ Fujitsu portfolio, već i koja je njihova prava poslovna namena, odnosno prednosti u smislu funkcionalnosti i smanjenja troškova.

Smeštajući Fujitsu portfolio „tamo gde mu je mesto“, Dejan Despotović, konsultant za pretprodaju u kompaniji Fujitsu, „preleteo je“ preko Fujitsu data centar portfolija, pri tome izdvajajući dve familije proizvoda: PRIMERGY familiju servera i ETERNUS familiju storidža. Ne ulazeći u sitne tehničke detalje, koji se mogu saznati i preko Ingram Mikroa ili direktno od Fujitsua, on je prezentovao pre svega mogućnosti pojedinih proizvoda i njihove kompetitivne prednosti koje se ogledaju, pored ostalog, i u najvišem nivou pouzdanosti.

Posebno je istakao činjenicu da se njihovim portfolijem može zatvoriti kompletno rešenje i ukazao na značaj podrške koju je moguće dobiti kako direktno od Fujitsua tako i preko Ingram Microa.

Govoreći o storidžima, Dejan Despotović je podsetio da, uprkos populatnosti clouda, postoji

potreba da se neki osetljivi podaci čuvaju i lokalno, a kao prednost i specifičnost Fujitsu ETERNUS storidža naveo to što se oni međusobno vide, što čini mogućom replikaciju ne samo između različitih modela već i između različitih generacija. Takođe je apostrofirao činjenicu da Web GUI za Fujitsu ETERNUS storidž, mada možda estetski ružan, besprekorno radi.

Odgovarajući u ovom segmentu da pitanje kuda ići, u smislu da li koristiti all-flash ili hibridne sisteme, založio se za all-flash storidž i prikazao tri modela koje Fujitsu nudi, ukazujući pri tome na njihove prednosti u odnosu na konkurenciju, koje se ogledaju u pravu na podršku i garanciju bez obzira na broj upisa na disku.

Prezentacija je završena prikazom ETERNUS DX familije storidža koja pruža širok izbor funkcionalnosti kojima se može postići maksimalna poslovna korist.

Prisutni su sa ovog skupa poneli vrlo korisna saznanja i veoma praktične instrukcije  koje će moći da primene u radu sa klijentima, a Intel, Fujitsu i Ingram Micro još jednom potvrdili da su „dobitna kombinacija za dobar business“.

Share.

Leave A Reply