Ceo život je ZAIR

0

Napustio nas je Zoran Modli. Večiti mladić, čovek sa dobrom dušom koju je nesebično delio sa svima nama.

Moje poznanstvo sa Zoranom Modlijem datiralo je još od 2000. godine. Pripremao sam se za sajam CeBit kada je u redakciju Internet ogledala ušao Zoran Modli. Tu smo se prvi put sreli, i nakon par reči, u Modlijevim rukama se našao snimač zvuka. Odjednom se naš slučajan susret pretvorio u slučajan intervju i eto, sve ostalo je istorija. Malo po malo, počeo sam da pišem tekstove za Modlijev ZAIR. Pre samo nekoliko nedelja, nakon jednog od mnogobrojnih telefonskih poziva, Modliju sam predložio da napišem tekst o Zakonu akcije i reakcije.

Dok sam predavao Fiziku u dve osnovne škole, deci sam više puta skrenuo pažnju na Zakon akcije i reakcije, ali ne sa fizičkog već sa životnog aspekta.

Otac Tadej Vitovnički davno je rekao: „Kakve su ti misli, takav ti je život“. Gledajući sve to sa fizičkog aspekta, objašnjavao sam deci: kakve su vam akcije, takve će vam biti i reakcije. Taj princip pratiće vas do kraja života. Činite dobra dela – akciju, i očekujte dobru reakciju. Zoran Modli je svesno ili nesvesno odabrao najbolji slogan za svoju radio emisiju. Do 8. 2. 2020. godine, njegov gotovo dečački veseo glas, pun optimizma 1007 puta je započinjao i završavao novi ZAIR. Iz svoje fonoteke

znao je da podeli sa nama mnoge nezaboravne audio zapise. Svaki ZAIR bio je i ostao poseban.

Međutim, 23. 2. 2020. godine, prestalo je da kuca srce čoveka kojeg su zaista i bez rezerve svi voleli. Tog dana, u nekom zamišljenom avionu, sa svojim anđelom čuvarom pored sebe u ulozi kopilota, Zoran Modli je poslednji put poleteo put nebeskih visina koje je toliko voleo i na kojima se sada zauvek nalazi.

Počivaj u miru dragi naš prijatelju, neka ti je večna slava i hvala za sve što si u svom životu uradio.

Dejan Ilić, u ime Redakcije Internet ogledala.

Share.

Leave A Reply