Uručena priznanja dobitnicima Top 50 – najbolje online stvari za 2019. godinu

0

Danas je održana svečanost uručivanja priznanja dobitnicima izbora Top 50 najbolje online stvari za 2019. godinu, u svečanoj sali Skupštine grada Beograda, Dragoslava Jovanovića 2. Naime, redakcija PC Press-a već 23. godinu za redom organizuje Top 50, koji je jedini zvanični izbor najboljih sajtova, stranica na društvenim mrežama i aplikacija u Srbiji.

Nagrade bira žiri sastavljen od kolegijuma redakcije PC Press, i stručnog žirija kog ove godine čine Anđelka Ducić, Digital Marketing Consultant i CEO Symbiotica d.o.o., Borislav Miljanović, direktor Represent Communications, Mićko Ljubičić, glumac i direktor marketinške agencije Tim talenata, kao i Uroš Bogdanović, radijski konsultant i voditelj, a samo jednu bira publika.

Najbolje online stvari proglašavamo u okviru kategorija: Vesti i mediji, eMarket, Poslovni i društveni servisi, Obrazovanje i kultura, Dom i zabava, Sport i (avan)turizam, Društvene mreže (Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter, YouTube), Aplikacije, i specijalne nagrade.

Svečanu dodelu nagrada PC Press Top 50 otvorilo je Milan Dobrijević, Načelnik odeljenja za razvoj digitalne agende u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija

“Izražavam zahvalnost PC Press-u na ovim decenijama istrajnosti. Lično sam bio poštovalac i redovni čitalac PC Press-a, koji je bio pionir informisanja stanovništa u pogledu tehnologije tokom ovih 25 godina. Resorno ministarstvo se puno bavi širokopojasnom infrastrukturom, 5G je već tu, i naporno radimo na daljem širenju infrastrukture,” pozdravio je okupljene Milan Dobrijević, iznevši konkretne podatke o korišćenju interneta i širokopojasne infrastrukture i najavivši naredni ciklus investicija u dalji razvoj.

Specijalna nagrada RNIDS dodeljena je sajtu narodnimuzej.rs. Miloje Sekulić iz RNIDS-a je obrazložio zbog čega je baš Narodni Muzej ove godine dobio priznanje za svoj nastup.

“Pozivam sve da posete sajt Narodnog Muzeja i pogledaju bogatstvo sadržaja koje nudi. Sadržaj je kralj interneta, a na sajtu muzeja, kao naravno i u samom muzeju ga ima napretek. Izvanredne postavke, veliki napredak koji je načinjen u proteklom periodu, svest o značaju Narodnog Muzeja i sve to je praćeno značajnim unapređenjem komunikacije. Stoga je sasvim logično bilo da priznanje RNIDS-a i PC Press-a za ovu godinu ponese baš Narodni Muzej,” istakao je Miloje Sekulić.

Specijalna novoustanovljena nagrada Digital Link

– dodeljena je GO4YU za pružanje usluge televizijske distribucije i telefonije našim ljudima u inostranstvu. Priznanje je preuzeo Petar Puača, direktor prodaje i marketinga, koji je prisutnima izneo više detalja o ovoj kompaniji. “Obezbeđujemo legalno i jednostavno praćenje preko 250 kanala sa prostora bivše Jugoslavije našim ljudima svima u svetu, kao i telefonske razgovore sa najdražima i familijama u domovini svim našim iseljenicima, po veoma povoljnim cenama. Naše poslovanje se uglavnom odvija van granica Srbije, ali nam je veoma drago da je i u našoj zemlji prepoznata vrednost usluga koje pružamo našim ljudima,” rekao je gospodin Puača.

Specijalna, takođe novoustanovljena nagrada, Web pionir – dodeljena je YUNET-u povodom 25 godina uspešnog rada. Ovo priznanje je primio direktor Yuneta, gospodin Milan Milošević.

“YUNET je bio istinski pionir interneta na domaćem tržištu. Danas, 25 godina kasnije, s ponosom možemo da kažemo da smo od kompanije koja je nudila uslugu pristupa internetu krajnjim korisnicima postali veliko ime koje se bavi sveobuhvatnim pružanjem usluga vezanim za internet. Veliko nam je zadovoljstvo što smo u tom smislu prepoznati od redakcije PC Press-a i zahvaljujem na ovom divnom priznanju,” rekao je gospodin Milošević.

Specijalna nagrada, Digital Edu – Unapređenje digitalnog obrazovanja dodeljena je kompaniji Endava. Priznanje je primio Remi Savu, Delivery Unit Manager kompanije Endava u Srbiji.

“Nije tajna da je na srpskom tržištu velika potražnja za visokokvalifikovanom radnom snagom. Endava je uvek tu da podrži obrazovne inicijative i napredak na polju primene tehnologija u obrazovanju. Sarađujemo sa velikim brojem kompanija, ali i univerziteta kako bismo zajedno unapredili stanje na tom polju u Srbiji. Zahvaljujemo PC Press-u koji je prepoznao naše napore na tom polju,” rekao je on.

Specijalna YUNET nagrada za inovaciju Digital Inovation dodeljena je kompaniji McDonalds. Ispred kompanije Yunet priznanje će obrazložiti i uručiti tehnički direktor, gospodin Ivan Luković, a ispred McDonaldsa priznanje je preuzela gospođa Desanka Landauer, marketing menadžer, koja je govorila o nagrađenoj aplikaciji.

“Zahvaljujem našem partneru YUNET-u i PC Press-u na ovom priznanju. Naša aplikacija je trenutno prisutna u 56 zemalja i koristi je preko 50 miliona korisnika. Ove godine ćemo doneti još više mogućnosti, i sve više ćemo se oslanjati na mobilnu aplikaciju koja će činiti značajan stub našeg poslovanja,” rekla je Desanka Landauer, marketing menadžer kompanije McDonalds.

U okviru kategorije Vesti i mediji dobitnici priznanja su sledeći sajtovi: n1info.com, biznis.telegraf.rs, nin.co.rs, agrotv.net i rts.rs koja je i nosilac statue.

U okviru kategorije eMarkert dobitnici priznanja su sledeći sajtovi: gigatron.rs, kupujemprodajem.com, mlily.rs, elakolije.rs i planetasport.rs koja je i nosilac statue.

U okviru kategorije Poslovni i društveni servisi dobitnici priznanja su sledeći sajtovi: donesi.com, pausal.rs, naklik.rs, company-academy.rs i polovniautomobili.com koja je i nosilac statue.

U okviru kategorije Obrazovanje i kultura dobitnici priznanja su sledeći sajtovi: britishcouncil.rs, excelk.com, kosmodrom.rs, digitalna.nb.rs i istorijskizabavnik.rs koji je i nosilac statue. Partner kategorije Obrazovanje i kultura je Endava.

U okviru kategorije Dom i zabava dobitnici priznanja su sledeći sajtovi: njuz.net, crnaovca.rs, zlatiborac.rs, lstore.rs i zelenaucionica.com koji je i nosilac statue.

U okviru kategorije Sport i (avan)turizam dobitnici priznanja su sledeći sajtovi: jeftinoputuj.com, decathlon.rs, topspeed.rs, hotsport.rs i nptara.rs koji je i nosilac statue.

U okviru kategorije Mobilne aplikacije dobitnici priznanja su sledeći sajtovi: 25.sat, Pruži korak, Addiko Mobile Srbija, CarGo i Maxi Shop koja je i nosilac statue.

U okviru kategorije Facebook dobitnici priznanja su sledeće stranice: @beleskesapsihoterapije, volim glupe naslove i @plazma koja je i nosilac statue.

U okviru kategorije Instagram dobitnici priznanja su sledeći profili: @buro.serbia, @slatkoteka, @digitalna_krofna i @enciklopedija koja je i nosilac statue.

U okviru kategorije LinkedIn dobitnici priznanja su sledeće stranice: /company/Mona fashioncompany i /company/HEINEKEN Srbija koja je i nosilac statue.

U okviru kategorije Twitter dobitnici priznanja su sledeći nalozi: @Komandant_Dark i @beokom koji je i nosilac statue.

U okviru kategorije YouTube dobitnici priznanja su sledeći kanali: MoguJaToSama MJTS, Ana2Cats, Marija i Kristina TJD i Andrej Maričić koji je i nosilac statue.

Nagrada Glas publike je jedinstvena po tome što je od početka do kraja u rukama publike, koja prvo predlaže svoje omiljene sajtove, a zatim za njih glasa, a ove godine priznanje je odneo YouTube kanal Bajko.

Share.

Leave A Reply