НИС расписује јавни позив за идејно решење и извођење мурала у Београду

0

Компанија НИС уз подршку града Београда расписује јавни позив за идејно решење и извођење мурала на тему „Зелени град – нова енергија“.

Позив за достављање идејних решења је отворен од 08. до 20. децембра, а право пријаве имају сви појединци, колективи и групе који се баве визуелним стваралаштвом и имају пребивалиште или су регистровани на територији Републике Србије. Победник конкурса ће бити награђен са 120.000 динара и његов рад ће бити изведен до краја године.

Јавним позивом за осликавање мурала на тему „Зелени град – нова енергија“, НИС у сарадњи са Градом Београдом жели да подржи развој савременог стваралаштва у области визуелне уметности, истовремено оплемењујући град снажном поруком намењеном свим пролазницима – становницима и посетиоцима Београда.

Победничко решење ће бирати седмочлани жири, који чине представници компанија НИС и Гаспром њефт, представници локалне самоуправе Града Београда, као и независни чланови и стручњаци у области визуелних уметности.

Више информација у вези конкурса, правила и пратеће документације могу се наћи на овој стараници. За додатне инфромације, сви заинтересовани могу да се обрате путем адресе murali@nis.eu или на број телефона + 381 60 51 69 228.

Овим пројектом НИС ради на унапређењу сарадње са локалном заједницом, подстицању развоја савременог стваралаштва у визуелним уметностима, као и промоцији концепта уличне уметности и уметности у јавним просторима и афирмацији идеје о будућности одрживих градова. Чинећи неочекивану промену, потези уметника чија је сцена град скрећу пажњу, коментаришу и оплемењују околину, дајући нови живот познатим просторима.

Share.

Comments are closed.